Placeholder

iPhone 5C hátlap csere

17,000 Ft

Az iPhone 5C az első színes iPhone, a jól ismert fekete és fehér készülékek után. Az egy darabból álló illesztésmentes hátlapba szerelve találunk minden alkatrészt, így ha cserélni kell, akkor minden jól működő részt át kell ültetni az új hátlapba.

A műanyag ház jóval sérülékenyebb fém társaihoz képest, mely inkább reped, mint deformálódik.

Kiürítés

Leírás

Hogy zajlik egy iPhone 5C hátlap csere?

Az iPhone 5C hátlap csere első lépése az iPhone 5 típushoz hasonlóan, a kijelző kiemelésével kezdődik. Az alsó két csavar eltávolítása után megemeljük a kijelzőt, majd lecsatlakoztatjuk az akkumulátort az alaplapról. Ezután következnek a kijelző szalagkábelei. A kijelzőt ekkor biztonságos helyre tesszük.

A SIM tálca kivétele után következik az alsó csatlakozó kábel. Ezen található a Home gombhoz érintkező szalagkábel, ezt felhajtjuk, majd a négy csavar kivétele után eltávolítjuk az alsó hangszórót. Így hozzá tutunk férni a Lightning csatlakozó kábeléhez, mely tartalmazza a 3.5mm-es audio jack csatlakozót is. Miután négy újabb csavart kivettünk, lecsatlakoztatjuk az antenna kábelt, majd óvatosan kiemeljük az alsó csatlakozó szalagkábelét.

Következik az alaplap, melynek kivételéhez lecsatlakoztatjuk a hátlapi kamerát, illetve az audio vezérlő kábelt. Két csavar eltávolítása után kivesszük a kis, földelést biztosító kábelt. Majd az alaplapot a házba rögzítő öt csavar után, óvatosan kiemeljük az alaplapot, épp annyira, hogy a felső antenna kábelt is le tudjuk csatlakoztatni. Az alaplapot biztonságos helyre tesszük az összeszerelésig.

Ezt követi az akkumulátor. Az Apple az iPhone 5S esetén használt technika sgítségével rögzítette ezt a telefon hátlapjába, ami esetünkben azt jelenti, hogy jó sok ragasztóval kell megbírkozzunk. Az akku alján lévő fülecske segítségével optimális esetben ki lehet húzni a rgasztócsíkokat az alkatrész alól, és ezután az már könnyen kiemelhető lesz.

A hátlapi kamera következik, melynek a leszorító lemezét két csavar rögzíti. Majd folytatjuk a rezgő motorral (ezt két csavar rögzíti), és a bekapcsoló gomb szalagkábellel. Ezen található többek között a vaku, illetve az audio vezérlő elemek is (hangerő növelése, csökkentése illetve a némító gomb kapcsolója). A különböző rögzítő panelek után, egy kis leszorító panelt kell még eltávolítanunk, mely a vaku felett található, majd óvatosan kiemeljük a beragasztott kábelt.

A Wifi antenna kiemelése után ellenőrizzük, hogy minden apróságot átvigyünk az új hátlapba, majd a már leírt lépésenként visszafelé haladva egyenként beépítjük a jó alkatrészeket az új hátlapba.

Az összeszerelt iPhone 5C-t bekapcsoljuk, majd funkcióit ellenőrizzük.

További információk

Szín

Zöld, Kék, Sárga, Fehér, Rózsaszín

Javítás időtartama

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.