iPhone_5_LCD_B

iPhone 5 kijelző csere

17,900 Ft

Az iPhone 5 kijelzője technológiailag ugyanaz a kapacitív érintőkijelző, üveg előlappal, mint azt az iPhone-oknál korábban már megszokhattuk. Ami változott az egyrészt a mérete, a felbontása, illetve a kijelző és az üveglap közötti távolság mérete. Sajnos az üveglap viszonylag könnyen elrepedhet, ami sokszor nem befolyásolja a kijelző használhatóságát (érzékeli az érintést és nem ad torz képet) “csak” az üveg repedt el.

Figyelnünk kell azonban a törött kijelző használatakor, hiszen balesetveszélyes is lehet. A használat során apró üvegszilánkok veszélyesek lehetnek, illetve idővel a kijelző is degradálódik.

Kiürítés

Leírás

iPhone 5 kijelző csere a NEXT iPhone szervizben

Mitől olyan különleges az iPhone 5 kijelző? Az iPhone 5 az első olyan Apple telefon, mely szakít a hagyományos 3.5″ képátlóval, mely az előző generációknál már sztenderd méretté vált. Az új 4″-es kijelző tulajdonképpen egy sorral több ikont jelent a kijelzőn, 1136×640 pixelre növeli a képpontok számát.

Hogy zajlik egy iPhone 5 kijelző csere?

Az iPhone 5 kijelző csere leggyakrabban a kijelző törése, az üveglap elrepedése miatt válik szükségessé. A javítást a két alsó, ötágú csavar eltávolításával kezdjük. Attól függően, hogy mennyire tört össze az érintőüveg, a megfelelő módszert alkalmazva kiemeljük a házból a kijelzőt. Ha tönkre is ment ez az alkatrész, rendkívül óvatosan bánunk vele, hiszen tartalmaz még olyan egységeket, melyeket az új kijelzőre építünk majd át.

Az iPhone 5 kijelzőjének szalagkábelei, illetve a szenzorok és az előlapi kamera kábele a ház jobb felső sarkában csatlakozik az alaplapra. Három csavar rögzíti a csatlakozókat takaró lemezt. Ezeket eltávolítva elválasztjuk a kijelzőt a hátlaptól. Ekkor az iPhone 5 hátlapját biztonságos helyre tesszük.

A régi kijelzőről leszereljük a beszédhangszórót, a felső szenzorokat illetve az előlapi kamerát, a Home gombot és a kijelzőt merevítő árnyékoló lemezt.

Ezek után, a megfelelő sorrendben átépítjük az új kijelzőre a szükséges alkatrészeket, majd az alaplapra csatlakoztatva a végleges összeszerelés előtt még teszteljük a kijelzőt, illetve a többi alkatrészt (kivétel a Home gomb, hiszen az iPhone 5 esetén az csak akkor működik, ha a házba illesztettük már a kijelzőt).

Ha mindent rendben találtunk, akkor visszafelé haladva lépésenként összerakjuk az iPhone-t.

Hogyan lehet megakadályozni, hogy összetörjön az iPhone 5 kijelzője?

A kijelző védelmére sokan használnak különféle tokokat, melyek eltérő hatásfokkal valamelyest elnyelik egy ütődésnek, leesésnek az erejét. Az iPhone 5 eleganciáját, esztétikai kinézetét, minden tok más mértékben befolyásolja. Ha együtt tudunk élni a kompromisszumokkal, akkor mindenképen ajánlott egy megfelelő tok használata.

Ha idegenkedünk a tokoktól, érdemes megfontolni egy üvegfólia felhelyezését. A szervizben többször is találkoztunk már olyan esetekkel, amikor is az üvegfólia elrepedt ugyan, de a kijelzőt megvédte.

iPhone 5 kijelző csere, gyorsan, pontosan, akár megvárásra is!

További információk

Gyakori hiba?

Igen

A javítás várható időtartama

20 perc

Szín

Fekete, Fehér

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.