Vízbe esett iPhone? Ezt kell tenned!

Ha vízbe esett iPhone telefonod, ezeket kell tenned

Vízbe esett iPhone telefonod?

Ha nincs nálad megfelelő szerszámkészlet, és amúgy sem kezdenél neki szétszedni saját magad az iPhone készülékedet, akkor a következő lépéseket hajtsd végre, a leírt sorrendben:

  1. Kapcsold ki a telefont! Ez az egyik legfontosabb lépés, és mindenképp a legelső, hiszen az akkumulátort nem tudod rögtön lecsatlakoztatni az alaplapról, így egyelőre ez a legtöbb, amit tehetsz.
  2. Rázd ki a vízcseppeket, amennyire csak lehetséges! A folyadék egy része az alsó nyílásokon tud távozni. Egy száraz törlőkendő, póló a segítségedre lehet.
  3. Következik egy opcionális lehetőség: egy jól (lehetőleg légmentesen) záró műanyag dobozba tegyél olyan anyagot, aminek jó nedvszívó képessége van. Sokan veszik elő ilyenkor a száraz rizst, de ettől még jobb anyagot is tudunk ajánlani (bár elsőre meglepő lehet): szilikonos macskaalom. Gyorsabban “működik”, mint a rizs. Ezt tedd a szerencsétlenül járt készülékkel együtt a dobozba, majd zárd le. Ha nincs is kisállat a háztartásban, lehet, hogy érdemes beszerezni egy csomaggal vész esetére…
  4. Minél előbb juttasd el egy általad megbízhatónak tartott szervizbe, ahol alkatrészekre szedik, és szakszerűen kiszárítják.

Sajnos a víz akár azonnal a végét jelentheti kedvenc kütyüdnek, de – a gondos és alapos szárítás ellenére – lehetnek olyan hibák, melyek csak később jelentkeznek.

Szavazz!

Te melyik alkalmazásokat fogod törölni az iOS 10 frissítés után?

 

 

Vélemény, hozzászólás?